ac-service

AC-service och reparationer

AC-service och reparationer

Din AC i bilen måste fungera året runt oavsett väder och arbetar ner till under 0 grader och upp till hela 80 grader. Under sommaren och varma dagar kan trycket uppnå hela 20 bar. Det finns självklart saker som du kan göra för att underhålla din AC. En sak är att byta ut ditt kupéfilter som förhindrar att smuts lägger sig runt förångaren. Detta är vad som leder till dålig lukt när du startar din AC eftersom både smuts och fukt har samlats där. Du kan använda Airsept som är ett bakteriedödande medel för att åtgärda detta. 

 

Få hjälp av en mekaniker 

Att reparera din AC är inget du borde utföra själv om du inte råkar ha den rätta kunskapen. Kontakta då istället en professionell mekaniker för att hjälpa dig med detta. Behöver du hjälp med AC-service i Stockholm? Kontakta då http://bilvard.net/tjanster/ för hjälp. Är du inte i Stockholm? Gör då enbart en snabb sökning online eller fråga dina bekanta för att få rekommendationer. Kolla också gärna på vad tidigare kunder har sagt om verkstaden och fråga om en offert innan arbetet påbörjas. Att hitta en verkstad och mekaniker som du kan lita gör att du slipper att gå till många olika verkstäder med din bil. 

 

 

Hur ofta borde du utföra en AC-service?

Att ta hand om din AC i bilen är viktigt och det rekommenderas att du gör det åtminstone med tvår års mellanrum. Ett AC-system tappar runt 5-8 % per år av sitt köldmedia, vilket gör att kompressorn arbetar mer för att uppnå samma resultat. Detta kan i längden skapa kompressorhaveri vilket leder till större kostnader vid en reparation. Det är därför viktigt att du underhåller din bil för att undvika detta. Att ta hand om din AC innebär att den får en längre livslängd och du undviker helt enkelt onödiga kostnader.