Bussresor

Alternativet till Tunnelbanan

Alternativet till Tunnelbanan

Ingen svensk stad känns så mycket storstad som Stockholm. Inte bara för att staden faktiskt är störst, utan för att den är så utspridd att den är omöjlig att täcka in på en dag. Viktigast av allt är att Stockholm har tunnelbana. Det är ingen riktig storstad utan tunnelbana. Den gör det lätt att navigera och går man bara upp genom rätt utgång så är det lätt att hitta dit man ska. Problemet är att man lätt tappar känslan för hur staden hänger samman när man transporterar sig under jord. Så ibland kan det vara bättre att använda det andra kollektiva färdmedlet för att ta sig runt – buss.  

 

En tur utanför Stockholm centrum

Att boka buss i Stockholm har alltid varit början på ett nytt äventyr. Många kan säkert minnas barndomens resor till Gröna Lund och bussen som gick från t-centralen till djurgården, förbi alla de stora museerna och vidare mot det fantastiska nöjesfältet. Som vuxen kanske man inte längre lockas av höga höjder och snabba svängar i åkattraktioner, utan istället önskar bege sig ut till någon förort för att känna på livet utanför malmerna. I Skärholmen fanns exempelvis tidigare en av Sveriges största loppmarknader, Skärholmens loppis. Den är stängd sedan många år tillbaka, men Skärholmens centrum har fortfarande många spännande matställen. Vägen dit blir lite som en sightseeing genom ett Stockholm bortom turisterna. 

Buss från centrum till Skärholmen

För att ta bussen från centrum till Skärholmen måste man först åka pendeltåg till Älvsjö. Därifrån finns två olika bussar som kan ta dig till Skärholmen. Det centrum som man kanske minns är numera renoverat och uppfräschat till oigenkännlighet. Men den gamla kebabrestaurangen finns kvar och bjuder även på falafel och söt baklava. Ta sedan samma bussresa och pendeltåg tillbaka till centrum igen och njut av när solnedgången färgar Stockholm mjukt gyllengul. Sådan njutning som tunnelbanan inte kan erbjuda. Ännu en anledning att färdas ovan jord. Kolla därför in http://www.strombergbuss.se/ för ditt nästa äventyr.