Bröstvärmare

Att amma är en konst

Att amma är en konst

Alla kvinnor som har fött barn och testat på det här med amning, vet att det inte sällan kan vara mycket mer komplicerat än vad man först kanske trodde. Inte nog med att bebisen ska hitta rätt grepp och få i sig tillräckligt med mjölk, helt plötsligt har hyllan vuxit flera storlekar och brösten både läcker, ömmar och spänner. Har man riktig otur kan man också drabbas av så kallad mjölkstockning – ett smärtsamt tillstånd som helt enkelt innebär att mjölken inte kommer ut utan istället samlas i mjölkgångarna och gör väldigt ont. Bästa sättet att undvika mjölkstockning är att amma regelbundet från bägge brösten, samt att använda bröstvärmare av tyg.

 

 

Smidiga, enkla och tvättbara

 

Bröstvärmare är mjuka inlägg som stoppas innanför BH:n för att hålla brösten varma och torra. Särskilt effektiva är de under kyliga vinterdagar, men de kan förstås användas året om vid behov. Kika efter varianter som är sydda i ett fuktavvisande tyg. Då slipper du blöta och obehagliga inlägg om brösten skulle läcka – och det gör de ju i både tid och otid när man ammar. Är man kunnig med symaskinen kan man förstås hyfsat enkelt tillverka sina egna inlägg, annars finns det färdigsydda att köpa på t.ex. apotek och i butiker med bebistillbehör. På http://promix.se/products-page/kpromix-brostvarmare/ kan man snabbt och smidigt beställa hem prisvärda bröstvärmare av hög kvalitet. 

 

Användningstips för bröstvärmare

 

Bröstvärmare fungerar utmärkt att använda tillsammans med både inlägg för läckage och bröstvårtsskydd. De är tvättbara, tunna och blir varken knöliga eller obekväma i BH:n. Amning kan vara lika smärtsamt och hårslitande som mysigt, och det är därför ingen dum idé att ladda upp badrumsskåpet med bra hjälpmedel och tillbehör. Gör dig beredd på såriga bröstvårtor, ömmande bröst och mjölkfläckar både här och där – men också fantastiska stunder av närhet, gos och kärlek.