Projektledarutbildning

Att lära sig leda projekt

Att lära sig leda projekt

Det finns många företag som erbjuder utbildning inom projektledning. Om man funderar på att gå en sådan utbildning är det av vikt att man först funderar kring vilken typ av projekt man skulle vilja leda. Projektledning är ju egentligen ett väldigt brett ämne. Man kan leda projekt som handlar om gräsklippning eller sophantering, eller varför inte någon typ av forskning i litteratur. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Sedan beror projektets framfart på om det går att finansiera. Vill man finansiera sitt projekt ensam alternativt tillsammans med andra, eller vill man kanske söka pengar för att få genomföra projektet?

 

En uppsjö av utbildningar

På Studentum kan man söka utbildningar utefter ens önskemål. En del utbildningar kallas rätt och slätt ”projektledning” medan andra erbjuder en att bli ”diplomerad projektledare”. Hur titlarna än ser ut måste man läsa innehållet, så att man vet vad man ger sig in på. Vad kostar utbildningen? Hur lång är den? Vilken sysselsättningsgrad har den? Vilken typ av projektledning lämpar sig utbildningen för? Vill man driva ett förändringsarbete kan man även söka på Change management. Står inte alla svaren på nätet så skadar det naturligtvis inte att man kontaktar utbildningsföretaget och ställer sina femtielva frågor.

 Att leda ett förändringsarbete

Change management är ett modernt uttryck som ligger på folks tungspetsar idag. Vad innebär det egentligen att leda ett förändringsarbete? Det är väl just denna osäkerhet som gör utbildning inom området så attraktivt – och viktigt. Hur ska man bära sig åt för att få igenom sina idéer? Hur planerar man? Hur får man en förändring att bli varaktig? Hur visar man för omvärlden att förändringsarbetet är viktigt? Behövs det statistik för att få fram idéerna? Wenell är ett företag som hjälper en att få fram sina idéer på bästa sätt för att kunna genomföra ett effektivt förändringsarbete.