Bilservice

Att underhålla bilen

Att underhålla bilen

Den som äger en bil behöver tänka på att lämna in den till service med jämna mellanrum. För att behålla garantin på sin bil har man själv ett ansvar för att detta sker. Vad är det då som ingår i en bilservice? Det är en hel del. De yttre lamporna på bilen kontrolleras noga. Nivåerna av vätskor kontrolleras och vid behov fylls de på. Vidare inspekteras bromsar, däck och vindrutor. Den främsta elektroniken såsom batteri, generator och startmotor kontrolleras också. Därutöver checkar man av att instrumenten, exempelvis tutan, fungerar. Man tittar även på bilens insida, bland annat bältet. Därefter görs en provkörning.

 

 

Skillnad mellan service och besiktning

 

En bilbesiktning innebär att det görs en kontroll av om bilen är säker att köra. Med andra ord får man bara veta vad som behöver åtgärdas omgående. En besiktning ger inget hum om vad som skulle behöva göras inom en snar framtid. Därför kan en bilservice vara ett bra komplement till besiktningen då man får fördjupad information om hur det står till med den kära bilen. En bilservice åtgärdar sådant som annars skulle ha kunnat utvecklas till större risker i ett senare skede. Man kan därför se bilservice som en preventiv insats för bilen.

 

Att hitta en bra verkstad

 

Ibland kan det vara svårt att veta vilken verkstad man ska vända sig till när det är dags att sköta om sin bil lite extra. Vilka verkstäder finns det? Vad kostar det, och hur är kvaliteten på insatserna? Om man bor i Hudiksvall kan man förstås söka på ”Bilservice i Hudiksvall” på nätet. Annars kan man till exempel kontakta Mekonomen i Hudiksvall. De tar emot bilar av alla märken, och de lämnar tre års garanti på sina utförda arbeten. Det är bara att skicka en bokningsförfrågan eller, om man känner sig osäker, be om en offert.