Bilbärgning

Bilbärgning, tyvärr ibland ett nödvändigt ont

Bilbärgning, tyvärr ibland ett nödvändigt ont

Ibland händer en olycka eller så kan det vara så att bilen helt enkelt vägrar samarbeta och då kan det bli aktuellt med bilbärgning. Det kan vara att vinterns kyla gjort att det inte går att öppna dörrarna eller att man råkat hälla spolarvätska där oljan ska vara. Oavsett anledning kan det bli en dyr historia om man inte har försäkring och framför allt om man bor på landsbygden. Med en försäkring behöver det inte bli dyrt att begära Bilbärgning i Stenungsund även om man bor en bra bit ifrån. Så med en bra försäkring blir bilbärgandet lättare!

 

Vad kan man göra för att undvika bärgning?

Såklart är det allra bästa att undvika bilbärgning och det går att vara lite proaktiv. För det första gäller det att hålla bilen i gott skick, det innebär att se till att göra servicen enligt serviceboken. Servicen är inte bara ett sätt att minska risken för att behöva bärgning utan höjer även andrahandsvärdet på bilen. Förutom det så går det inte att nog påpeka att se till att alltid ha rätt olja. Det är mer än en person som råkat fylla på fel olja och det är inte alls bra för motorn som till och med kan skära. 

 

 

Ha rätt utrustning i bilen

Se till att ha all rekommenderad utrustning i bilen. Det låter kanske banalt, men se till att reservdäcket är i bra skick och att du har allt du behöver för att kunna byta däck på plats. Det inkluderar såklart att lära sig att byta däck. Manualen bör ligga lättillgängligt så du kan använda den om det händer något. Om du väl behöver bärgning så är det bra att se till att alltid ha nummer till försäkringsbolaget tillgängligt och även nummer till bärgare inprogrammerat i telefonen. Vintertid är det viktigt att ha reflexväst i bilen och helst lite varma kläder.