tandläkare

En tandläkare håller koll på dina tänder

En tandläkare håller koll på dina tänder

editorial

Viktiga saker i livet som till exempel att äta balanserat, att röra på sig regelbundet och att varje dag borsta sina tänder, är också ofta sådant som man är slarvig med då och då. Man tar sig iväg till gymmet ett par veckor i sträck och tycker man är så duktig, för att sedan helt slopa den biten någon vecka senare. Detsamma gäller med tandborstningen. 

Ofta är man extra duktig med sina tänder precis efter ett tandläkarbesök, men sedan händer det ofta att man börjar slarva och missa en tandborstning här och var. Man äter även kanske lite sämre än man brukar i perioder och då kan ens tänder ta skada. En godisbit här och där spelar mindre roll. Men när man äter mycket socker och glömmer bort eller struntar i att borsta sina tänder, ja då kan det bli stora problem. 

 

Tandläkare

 

Viktigt med regelbunden tandborstning och besök hos tandläkaren

Det är precis lika viktigt att borsta tänderna och sköta om sin munhälsa när man precis har varit hos tandläkaren som när det har gått ett tag sedan det senaste besöket. Men ofta glömmer man bort att fortsätta vara noggrann med sina tänder och tandborstningen. Självklart är det inte så för alla, men många har en tendens att slarva med tänderna.

Hos tandläkaren får man alltid domen gällande hur man har hanterat tandborstningen. Det är hos tandläkaren det kommer fram om man har varit skötsam eller inte. Men ofta är det inte så farligt. Så länge man ser till att gå på sina besök hos tandläkaren regelbundet när man blir kallad, ska man nog kunna hålla sina tänder i gott skick.

Behöver du gå till tandläkaren för att kolla statusen på dina tänder och vill hitta en sådan i närheten av där du bor? Kolla in https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/. Eller gå in på tandläkarejärfälla.com.