Uterum

Ett uterum skapar lite extra trivsel

Ett uterum skapar lite extra trivsel

Ett uterum kan se ut på många olika sätt. Från den lilla oasen som kanske inte är så många kvm men likväl ett lyft för vardagen till det stora med loungegrupper där hela släkten och alla vännerna får plats. Man behöver inte ha havsutsikt för att skapa ett inbjudande Uterum, en balkong inne i staden kan vara minst lika lockandeUterum kan också utformas så det går att använda året runt oavsett temperaturen där ute. Vill man inte satsa alltför stora summor så kan även ett rum som bara förlänger sommaren någon månad vara värdefullt. Det går att bygga ett uterum själv, men då behöver man ha lite kunskaper för att få ett bra resultat.

 

Vad ska man tänka på när man väljer uterum?

Ett uterum blir som allra bäst om man börjar med att bestämma sig för vad man vill ha ut av själva uterummet. Vill man ha möjlighet att nyttja rummet året runt kräver det isolering, det går till och med att installera luftvärmepump eller kamin. Har man en sommarstuga kan det bli ett ypperligt sätt att kunna nyttja själva sommarstugan mer. Det kan vara bra att veta att det inte skiljer jättemycket mellan uterum som kan användas året runt och ett som är tänkt att nyttjas mest under våren, sommaren eller delar av hösten.

 

 

Göra det själva?

Ja det finns möjlighet att bygga ett själv. Idag finns det många företag som skräddarsyr uterum som du kan bygga ihop själv. Då får man alla delar som behövs, från tak till golv och skjutpartier. För den som tycker det blir lite för krångligt, får man hjälp från idé till färdigt uterum. Det är oavsett bra att ha ett proffs att bolla med, så ett tips är att välja ett företag som erbjuder full service. När uterummet väl är klart är det bara att inreda enligt önskemål och såklart njuta av det nya rummet.