kött och chark

Fixa festliga middagar på ett nafs

Fixa festliga middagar på ett nafs

Vare sig det är fest eller vardag vill man äta gott. Gärna varierat och något som passar hela familjen. Idag finns det många möjligheter att köpa kött och chark av högsta kvalitet och till överkomliga priser. Dessutom börjar det komma allt fler som säljer närproducerat och specialiserar sig på exempelvis kött eller grönsaker. Det är charmigt att handla i butiker bortom de stora matvarubutikerna och i mindre butiker blir personalen experter. För den som kanske önskar lite tips kommer här lite läckra tips om hur man kan komponera en härlig tapastallrik och laga till en perfekt köttbit.

 

 

Plocka ihop en härlig tapastallrik

 

Förutom oliver och ost är det gott med lite charkuterier. Hos en försäljare som säljer kött och chark kan du hitta många spännande tillbehör. I Spanien älskar man chorizo, du kan hitta dem i massa olika storlekar och smaker. Därför bör du såklart också prova den smakrika chorizon. Salami passar också perfekt till en tapastallrik så satsa gärna på två sorter. Serranoskinka är också en charkprodukt som nästan är obligatorisk på tapastallrikar. Den salta skinkan med exempelvis en bit söt melon eller en dadel är något man knappt kan få nog av.

 

Laga en riktigt god hamburgare

 

Det finns många sätt att laga till en köttbit men det är lite av en konst att få den sådär perfekt saftig. Gillar du hamburgare så är det en riktigt höjdare att satsa på lite bättre kvalitet på färsen. Då kan man välja högrevsfärs som ger hamburgaren en helt annan smak än den vanliga nötfärsen. Den som gillar lite saftigare hamburgare kan med fördel steka den så den fortfarande är aningen rosa i mitten. Men då rekommenderas att vara lite extra noga med att köpa färs av högsta kvalitet. Det är heller inte fel att välja grovmalen högrevsfärs istället för finmalen. Toppa gärna med lagrad ost som ger en härlig smak.