tandläkare

För en god munhälsa - besök tandläkare regelbundet

För en god munhälsa - besök tandläkare regelbundet

Att ta hand om din munhälsa är en viktig del av ditt allmänna välbefinnande, och därför är det viktigt att vuxna besöker tandläkaren minst två gånger om året och barn oftare. Tänderna spelar trots allt en viktig roll för hur bra du kommunicerar, äter och ler! Med besök hos tandläkaren kan problem identifieras innan de kräver omfattande medicinska ingrepp – vilket sparar både tid, pengar och stress!

På tandläkarmottagningen i Järfälla https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/ är de engagerade i att hjälpa till att se till att dina pärlvita tänder förblir friska och lysande ljusa i många år framöver. Med en omfattande rengöring och utvärderingssession med en av deras tandläkare kan de upptäcka eventuella problem innan de blir mer komplicerade eller allvarliga.

Vad gör en tandläkare? 

Förutom att kolla dina tänders hälsa utför även tandläkaren andra tjänster. Har du problem med snarkningar eller sömnapné? Tandläkare kan erbjuda skräddarsydda munstycken och andra behandlingar för att hjälpa dig att hantera dina symtom. Och vad sägs om kosmetiska ingrepp – tandläkare erbjuder numera blekningsbehandlingar, faner med mera för att anpassa utseendet på dina tänder och förbättra ditt leende. Med lasertandvård kan tandläkare upptäcka hål tidigt och avlägsna dem utan att skada tandstrukturen.

Tandläkare

Andra uppgifter en tandläkare utför

För bästa tandhygien bör du besöka din tandläkare regelbundet. Tandläkaren kan ge experthjälp och råd om eventuella orala problem, allt från att förebygga små problem innan de blir allvarliga till att ge praktiska tips om hur man borstar och använder tandtråd på rätt sätt. Genom att delta i dessa kontroller kan du garantera optimal munhälsa!

Med hjälp av röntgenteknik kan tandläkare enkelt identifiera håligheter och plack eller tandsten samt utföra reparationer som fyllningar, kronor och rotfyllningar när det behövs. Du kan dessutom få pedagogiska råd om munvård och förebyggande åtgärder för att hålla dina tänder och ditt tandkött i toppskick. Det kan vara bra för barn med råd om hur de sköter tänder, men det gäller lika mycket för vuxna.