Bilservice

Glöm inte bort bilservicen!

Glöm inte bort bilservicen!

Skulle servat bilen. Det är den bittra tanken som far genom huvudet när man står och väntar på vägassistansen längs med en högtrafikerad motorväg där lastbilarna hänsynslöst dundrar förbi och vinddragen gör en liten och utsatt.


Att tänka framåt och regelbundet lämna in sin bil på service är en god idé av flera anledningar. Förutom att förhoppningsvis undvika situationer som den ovan får bilen ett bättre andrahandsvärde och håller längre. Man har då också redan en bra verkstadskontakt för det fall att bilen akut skulle behöva repareras eller om man vill montera in extra tillbehör såsom en dragkrok.

 Välj en lokal verkstadDet finns ofta en lokal verkstad där man bor. Bilservice i Tyresö är till exempel ett smidigt och tryggt val för tyresöbon. Varför åka över halva Stockholm när det troligen finns en väldigt bra bilverkstad nära där man bor? 


Det sparar tid och man undviker en onödig bilresa vilket är bättre för miljön och för själen med, med tanke på stockholmstrafiken. Det stödjer även ett lokalt företag vilket hjälper till att hålla liv i hemorten.Bra att undersökaVid val av verkstad kan följande saker också vara bra att veta. När bilen lämnas in för service erbjuder en bra bilverkstad en lånebil för den tid servicen tar.

Det går oftast snabbt och smidigt. Om bilen lämnas in på morgonen blir den för det mesta servad under samma dag. Håll koll på vilka tider som gäller för inlämning på den aktuella bilverkstaden. En bra bilverkstad har mekaniker med rätt utbildning som har koll på vad som gäller för just den aktuella bilen. De har också ofta bra erbjudanden på reservdelar och fördelaktiga garantier. Självklart tänker de också på miljön och tar hand om sitt avfall på ett ansvarsfullt sätt. Så glöm inte att serva bilen och undvika onödiga missöden längs vägen.