second hand

Handla vintage på Söder

Handla vintage på Söder

Om du gillar personligt mode, med stil, gärna vintage så behöver du inte leta länge i Stockholm. Ta dig till Södermalm där det kryllar av mysiga second hand-butiker, caféer, veganska matställen, charmiga kvarterskrogar och affärer med allt för olika hobbys. Mitt på Hornsgatan hittar du både trendiga och klassiska stiliga kläder och accessoarer. Att köpa second hand är lite av en livsstil för den pris- och modemedvetna fashionistan. Du vill inte missa ett besök hos Judits second hand. Alla kläder som säljs är noggrant utvalda och du kan verkligen göra smakfulla fynd till din garderob. 

 

Stilfullt klimatsmart

Att återvinna kläder är ett effektivt och roligt sätt att vara klimatsmart. Att rensa i garderoben med jämna mellanrum frigör plats för nytt. Men det kan vara så att du behöver rensa för att du har gått upp eller ner i storlekar, eller så har du fått äran att hjälpa en släkting eller vän att gå igenom en garderob med plagg som inte längre används. Kläderna kanske inte längre passar dig, men för en annan är det ett kap. Om du lämnar in de begagnade kläderna till en second hand-butik så kan du till och med få betalt när varorna blivit sålda. Självklart har du innan inlämning sett över kläderna så att de är i fint skick och passar stilen på den second hand-butiken du har valt. 

 

 

Något gammalt, något nytt

Genom att köpa second hand kan du fynda plagg av den allra bästa kvaliteten. Dyra märkesplagg blir dina för mycket mindre än om du skulle köpa nytt. Du kan exempelvis hitta plagg från Filippa K till försäljning på second hand-butiker. Det är heller inte nödvändigtvis bara tidigare använda kläder, utan det kan även vara sådana varor som är över från tidigare kollektioner. https://www.judits.se/ till exempel, gör även inköp från England och andra resor.