möbler

Klä om istället för att köpa nytt

Klä om istället för att köpa nytt

Tycker du att ditt hem känns lite tråkigt och skulle behöva piffas upp, men vet inte riktigt hur du ska göra det? Kanske börjar möblerna bli lite slitna och matta i färgen, men du vill inte slänga och köpa nytt? Särskilt de fina stolarna som du ärvt av farmor börjar se lite tråkiga ut. De skulle helt klart behöva ett ansiktslyft. Men hur gör man för att klä om en stol? Det är förstås viktigt att det blir gjort på rätt sätt så inte den gamla fina stolen blir förstörd. Svaret är att man anlitar en duktig tapetserare!

 

 

Vad är en tapetserare?

 

Är inte det en som tapetserar? Alltså sätter upp tapeter på väggarna. Det är vad det låter som i alla fall. Men så är det inte. En tapetserare är en som klär om möbler på ett professionellt sätt. En duktig tapetserare använder material som är tidstypiska och rätt för just den möbel de jobbar med. Det behövs alltså både kunskap, erfarenhet och hantverksskicklighet för att klä om stol. Om du vill bevara din antika stol så äkta som möjligt behöver tapetseraren använda rätt material både i stoppningen, tyget och målarfärgen. Då gäller det att även använda tidstypiska mönster och färger.

 

Jobbar inte bara med antikviteter

 

Tapetserare jobbar också med moderna möbler. Om du vill klä om en stol som är mer modern och inte är en antikvitet så kan du känna dig friare och vara mer lekfull i material och färgval. Varför inte göra dina fina stolar till en vacker färgklick i ditt hem?

 

Om du bor i Uppsala eller i Mälardalsregionen kan du använda Almtuna Tapetserarverkstad. De har stor kunskap och lång erfarenhet av all typ av tapetsering. Du kan vända dig till dem med förtroende för att få hjälp, både med värdefulla antikviteter och med vanliga köksstolar.