trädbesiktning Skåne

Kolla hur träden mår med trädbesiktning i Skåne

Kolla hur träden mår med trädbesiktning i Skåne

editorial

När man är ute i naturen och vinden susar lätt i träden är det lätt att känna en sorts lugn man inte finner på många andra ställen. Träd gör dock mer än att bidra till en mysig känsla i ens närhet och vara vackra att titta på. De spelar en kritisk roll för livet på vår planet då de bland annat omvandlar koldioxid till livsnödvändigt syre.

Träd är levande ting och som allt annat levande kan de drabbas av sådant som skadar dem eller kanske till och med dödar dem. För att undvika skador av person eller egendom kan det ibland tyvärr vara så att man måste fälla trädet innan det faller av sig själv på ett okontrollerat sätt.

Det är en bra idé att på egen hand hålla lite koll på hur träden i din närhet ser ut att må. Bäst är att anlita någon professionell för att utföra en undersökning. Då får du veta säkert om det räcker med att beskära trädet eller om det behöver fällas, vilket beror på bland annat trädets hälsa och hur omgivningen ser ut.

 

trädbesiktning Skåne

 

Anlita en erfaren arborist för jobbet

Vad är en arborist är det kanske en del som undrar. Ordet arbor betyder träd på latin och som du kanske kunnat gissa vid det här laget är en arborist någon som är en specialist på trädvård. För arborister i landets södra delar ingår det att utföra trädbesiktning i Skåne med omnejd och kontrollera hur de mår och om de är säkra. De utför även uppgifter som att beskära och fälla träd när det är nödvändigt.

Kort och gott kan man säga att allt som hör till att ta hand om träd på ett eller annat sätt är arboristens jobb. Behöver du hjälp med trädvård på din egendom så ta hjälp av en erfaren arborist för att det ska bli så bra som möjligt.