Ikke kategoriseret

Kvalitetstid med personalen

Kvalitetstid med personalen

Om man vill samla personalen för information, utbildning eller som kickoff inför ett nytt projekt eller år, så är det vanligt att man väljer att anordna en konferens. Antingen kan man åka iväg och övernatta eller så kan man hålla konferensen på den egna orten under en eller flera dagar eller några timmar. Hur man lägger upp konferensen beror dels på vad man vill använda konferensen till och hur mycket pengar man vill lägga på evenemanget. Menyn är diger så man kan designa konferensen precis hur man önskar.

 

 

En konferensdag

 

En konferensanläggning är specialiserad på att hålla konferenser och har lokaler för både stora och små sällskap samt all mat och dryck som man kan behöva under dagen. En dag på en konferens brukar innehålla frukost, lunch och middag. Och däremellan serveras fika två gånger samt att det finns fri tillgång under dagens lopp av dryck, frukt och godis. Eftersom dagen brukar vara fullspäckad med information så är det viktigt att med jämna mellanrum ta bensträckare och något att äta och dricka, för att hålla energinivån uppe. 

 

Om man önskar så kan man boka någon slags aktivitet eller lek för att gynna gruppkänslan och glädja personalen. På en konferensanläggning brukar man ha, eller ha samarbete med någon som har, en meny av aktiviteter att välja bland. Det kan vara att paddla kanot, brottas i sumodräkt eller någon annan lättsam och rolig aktivitet.

 

Teknik och utrustning

 

När man håller en konferens så behöver man en del tekniska förutsättningar och kontorsutrustning, och detta brukar ingå i avgiften för konferensen. Det kan vara projektor och duk, whiteboard, blädderblock, block och pennor samt vad man mer kan ha behov av. Eftersom det är viktigt att allt fungerar så brukar det finnas en konferensvärdinna som ser till att dagen flyter och som även hjälper till om till exempel tekniken inte fungerar.