Ikke kategoriseret

Ladda de kroppsliga batterierna

Ladda de kroppsliga batterierna

Framåt lunch börjar det kurra i magen och orken börjar tryta, då är det dags att lämna arbetsplatsen och gå till en restaurang för att äta en bit mat. Det är till och med vetenskapligt bevisat att kring tolv på dagen sjunker blodsockret och när så är fallet så blir man trött och koncentrationsförmågan börjar sjunka. Att ta en halvtimme, eller timme, innebär att personalen är mer effektiv resterande timmar på dagen än vad man annars varit utan mat och rast.

 

Gå ut och äta

Lunch i Tyresö, eller annan ort, kan bestå av en diger meny med tiotals goda rätter av olika slag att välja bland. Det finns fisk, kött, kyckling, vegetariskt och veganskt att välja på, så alla smaker och dieter finns representerade. På senare år har vegetarisk och vegansk kost blivit så populär att de flesta restauranger har minst en rätt av varje på sina menyer, och det är oftare lite lättare rätter som passar som lunch. När man går ut på restaurang så finns det många olika slags restauranger som ofta har länder som tema, exempelvis italienska eller grekiska restauranger. En del provar sig fram varje dag och en del hittar sin favorit som man alltid smiter in på till lunch.

Skillnad på lunch och middag

Det som skiljer sig mellan lunchservering och middagsservering på en restaurang kan vara att rätterna är lite enklare, men oftast är den största skillnaden att maten antingen redan är färdiglagad eller tar mycket kortare stund att tillaga. Gäster på en restaurang till lunch har ofta bara en halvtimme på sig att äta så det måste gå snabbt att få sin mat. Om man kan välja när man tar lunch på restaurang så är det klokt att välja lite tidigare eller senare än mellan 11.30-13.00, då de flesta tar lunch och restaurangen kan vara full.