Företagarna syd

Livet som företagare, är det så svårt?

Livet som företagare, är det så svårt?

Många drömmer om att starta eget företag och arbeta för sig själv och med just det man brinner för. En hel del drar sig dock för att ge sig på att starta företag då det upplevs krångligt men även riskabelt. Det är inte samma trygghet som att veta alltid att lönen kommer in på kontot som den ska varje månad. Det är faktiskt inte så krångligt att starta eget och det är mycket givande när man väl kommit igång. Dessutom finns det mycket stöd så som Företagarna syd i malmö. Genom att vara med i organisationer får man det där lilla extra stödet.

 

 

Vad är Företagarna Syd?

 

Det finns många olika sorters organisationer som representerar företagare och företags intresse. En del arbetar lokalt och andra nationellt, men gemensamt är att värna om att skapa ett bra företagsklimat. I exempelvis Malmö är nästan 97 procent av alla anställda just anställda i ett mindre lokalt företag och det gör att det finns behov av att ha representanter som värnar om de små företagen. Företagarna Syd är en sådan organisation och som gör det möjligt att även knyta kontakter med andra företagare.

 

Vad ska man tänka på om man vill starta företag?

 

Det är bra att vända sig till en organisation som kan hjälpa till med alla delar men det absolut viktigaste är vilja och tro på sig själv. Det är viktigt att börja med en affärsplan och verkligen undersöka marknaden för varorna eller tjänsterna man har tänkt sälja. Idag finns det många möjligheter att arbeta utan exempelvis fysiska butiker men det kräver en hel del kunskaper. Därför är det också viktigt att kunna kartlägga sina egna kompetenser och även våga tro på dem. Livet som företagare kan absolut vara svårt stundtals men det är också mycket givande så tveka inte och det finns stöd!