annons

Marknadsföring, annonser och PR

Marknadsföring, annonser och PR

Idag finns det många sätt att marknadsföra och annonsera. Något som även blivit vanligt är att vara noga med PR, vilket står för vilket på svenska är publika relationer. Publika relationer är också förknippat med annonser, för visst påverkar annonser hur man uppfattar ett företag. Felaktiga annonser som också kan missuppfattas kan göra att kunder reagerar väldigt kraftigt. Det finns många misslyckade annonser som till och med lett till stora internationella skriverier. Det behöver såklart inte det lilla lokala företaget oroa sig riktigt för, men däremot så kan det bli problematiskt lokalt om det slår fel.

 

 

Annonsera rätt

 

 Genomtänkta annonser är alltid bäst och där ingår också vilka kanaler man använder sig av. Idag finns det otroligt många kanaler, men en del glömmer bort de lokala tidningar och klassiska annonsblad. Det kan faktisk vara mer träffsäkert att exempelvis kontakta lokala tjänsteguider såsom akerbo.nu. När du utformar din annons är det också viktigt att du tänker på hur mycket information som du skriver. Långa annonser med mycket text kan leda till att potentiella kunder inte orkar läsa. Språket är såklart viktigt. Felstavningar och särskrivningar kan göra att man upplevs oprofessionell. Så ta dig tid att utforma annonsen.

 

Funderar du på annonser på sociala medier?

 

Sociala medier kan vara ett bra sätt att annonsera om man gör rätt. Det finns precis som alla annonser lite att tänka på. Här kan det vara bra att vara välbekant med hur sociala medier fungerar och vilka målgrupper man ska vända sig till. Annonserna kan också riktas till olika geografiska områden och där gäller det att tänka till. Det är ganska onödigt att lägga pengar på annonser om de kommer att synas på en ort för långt bort. Det är inte heller fel att våga vara lite kreativ och spännande när man annonserar så att man väcker lite positiv uppmärksamhet.