mitsubishi

Mer än en biltillverkare

Mer än en biltillverkare

Det japanska företaget Mitsubishi grundades 1870 och var då en firma som ägnade sig åt logistik. I Sverige är företaget mest känt som biltillverkare, men i Mitsubishi Group ingår flera företag, varav Mitsubishi Motors Corporation är ett av dem. Och det är nog Mitsubishi Motors som de flesta svenskar tänker på när de hör namnet Mitsubishi, det vill säga bilarna. 

Andra företag som ingår i Mitsubishi Group är, bland flera andra, Kirinbryggeriet, Mitsubishi Electric och Nippon Oil Corporation. Således är det uppenbart att Mitsubishi är så mycket mer än en biltillverkare. Men bilarna är förstås fler än antalet företag.

 

När bilarna sattes i rullning

Mitsubishi Motors Corporation grundades 1970, det vill säga hundra år senare. Detta var när tillverkningen av bilar, inom Mitsubishi Heavy Industries, hade flyttats till ett eget företag. Företaget gick lite upp och ner den första tiden beroende på hur ekonomin såg ut i landet och i världen. 

Asienkrisen under 1990-talet påverkade företaget negativt. Emellertid har företaget uppenbarligen klarat sig ur alla ekonomiska kriser, och enligt wikipedia så finns det idag minst 25 olika bilmodeller av märket Mitsubishi. För den som vill veta, så ligger företagets huvudkontor i Minato, som är en stadsdelskommun i Tokyo.

 

 

Nytt eller begagnat

Om man är sugen på att hitta en Mitsubishi verkstad i Stockholm kan man kolla in följande hemsida: https://www.vallentunamotor.se/. Detta företag har både nya och begagnade bilar, om man är osäker på vilket man vill ha. Det är mycket att ta hänsyn till. Hur är kvaliteten och livslängden på den begagnade bilen? Hur fräsch ser den begagnade bilen ut? Hur dyr är den nya bilen? Beroende på förutsättningar, preferenser och värderingar kan en bil passa den ena, medan en annan bil passar bättre för den andra. Att samla kunskap är a och o för att kunna ta ett adekvat beslut.