gitarr

Musiken och gitarren – följeslagare genom livet

Musiken och gitarren – följeslagare genom livet

Ljudet av en ensam akustisk gitarr kan vara nog så trösterik i dessa omtumlande tider. Som vanligt erbjuder musiken både just tröst och sällskap när vi inte riktigt har pejl på vad som är upp och ned. För även om det är skönt att kunna tala ut om sin oro med sina med medmänniskor så vill vi ibland bara ha en stund för oss själva, tillsammans med våra tankar.

Musiken är den eviga vännen

Det är här musiken som sagt är en sådan kraftfull allierad. Vi minns alla tonåren då livet kunde vara som en berg- och dalbana där man kastades mellan känslor och tankar. Det var även i denna tid som musiken kom att betyda något speciellt för många av oss – vi fanns om sagt en vän bland toner, sång och rytmer. 
Med tiden förändrades kanske musikens betydelse för oss även om kärleken till den inte minskande, kanske rentav växte den och vi själva bestämda oss för att köpa en gitarr på https://www.danguitar.se/ för att lära oss spela.

Under åren så utvidgas ofta också vår musikaliska smak. Saker som vi kategoriskt avfärdade under tonåren börjar plötsligt resonera med oss. Ofta släpper vi kravet på ”coolhet” och börjar istället finna mening i de vardagliga och nästan klichéartade beskrivningarna av livet. Speciellt efter att vi har hittat någon som vi älskar djupt och kanske till och med bildar familj med.

På det sätter fortsätter musiken att vara en vän som följer med oss genom hela livet. Vem har liksom inte gått och nynnat eller gnolat på något när vi har känt oss ensamma i vardagen?
Våga därför utforska vilka vägar och resor som musiken kan ta dig på, både i det inre och det yttre. Det är dessutom lättare än någonsin i och med alla streamingtjänster som kommer med rekommendationer på låtar och artister som du kan tänkas att gilla.