avloppsstopp

Raka och rena rör

Raka och rena rör

Bland de saker vi människor tar för givna är våra avlopp. Helst vill vi nog inte tänka på dessa alls med tanke på allt som vi skickar ned när. Inte bara när vi spolar efter ett toalettbesök, utan även allt som åker ned i och med att vi diskar efter matlagning och dylikt.

Att vi inte oftare får besvär med våra avlopp visar ändå på vilken kvalitet som de byggdes med. Man skulle ju kunna tänka sig ett scenario där avloppet svämmar över var och varannan månad, men så är det alltså inte. 
Dels handlar detta också såklart om att vi som civiliserade människor vet vad som passar att spola ned och vad som är mindre lämpligt.

På senare år har vi blivit mer upplysta om detta med hur fett påverkar våra avlopp. 
Det är lätt att glömma bort att det baconfett som glatt rinner ned i vasken någonstans under färdens gång risker att stelna.
Eller varför inte den där oljan som du stekte dina korvar i. Tänker du på att den härdas när den väl har kylts ned?

Förr eller senare är risken överhängande att du blir medveten om denna egenskap hos det fett som du använder i din vardag. 
Köper du ett hus så är det definitivt värt att fråga extra om rörens kvalitet – till exempel om de har blivit spolade någon gång.

Annars så kan det bli så att du blir sittande med rör där kanske ett sekel av fett har samlats. En dag blir det bara stopp och det visar sig att man måste fräsa bort fettproppen.

Får du avloppsstopp i Brålanda så är det klockrent att du snabbt och enkelt kan få tag i Håkans Entreprenad AB. Här får du enkelt hjälp med att spola rent ditt avlopp och därigenom förhoppningsvis slippa mer omfattande ingrepp längre fram.