Restaurang

Restaurang kulturen förändras ständigt

Restaurang kulturen förändras ständigt

Restaurang kulturen i Sverige har de senaste åren fullkomligt exploderat. Ibland kan det vara svårt att välja restaurang för utbudet är så stort. Det finns till och med de som väljer restaurang efter stjärntecken, alltså efter de egenskaper som det sägs att man har om man exempelvis är född i vädurens eller lejonets tecken. Men ett bättre sätt är kanske att utgå från de recensioner som ibland publiceras i tidningar eller att gå på rekommendationer från vänner. Är man sugen på ett speciellt kök som thai eller koreanskt så vet man i alla fall vilken slags restaurang man söker efter och det underlättar något.

 

Svenska traditioner på matbordet

Vi svenskar är ett resande folk som gärna åker utomlands på semestern. På så vis har olika kök från andra länder hittat  hit som exempelvis etiopiskt, thai, vietnamesiskt och mexikanskt. Men de senaste åren har vi återupptäckt vårt eget kök och traditioner. Som gåsamiddag som äts på mårtensafton i november. Ofta så förknippar vi gåsamiddag med Skåne som på en Restaurang i Simrishamn men det finns även restauranger i Stockholm som i november serverar gåsamiddag. En traditionell gåsamiddag ska bestå av svartsoppa, stekt gås med tillbehör som rödkål och äppelmos, och till efterrätt serveras äppelkaka med vaniljsås.  

 

Landsbygden har blivit hipp

Idag finns det återigen ett hyfsat stort utbud av restauranger på landsbygden. Detta tack vare en ny generation mycket kreativa kockar. I tidigare igenbommade gästgiverier och restauranger har de öppnat upp. På helgerna flockas stadsborna till restaurangerna i de små byarna för att på plats äta närodlad och ekologisk mat med spännande smaker. Inte sällan ändras menyn från dag till dag beroende på vad som har kommit upp i trädgårdslandet. Vi väljer också oftare att semestra i Sverige och en helg på ett gästgiveri eller spa ute på landet med god mat blir en lyxig minisemester.