ridskola stockholm

Ridning minskar stress

Ridning minskar stress

I princip alla som börjar med ridning berättar hur bra det får dem att må; särskilt efter att ha upplevt en stressig tillvaro där det alltid känns bråttom att hämta och lämna på förskola, handla och ta sig till och från jobbet i den allt annat än milda storstadstrafiken. Och så vår ständiga tillgänglighet. Vi spenderar mer och mer tid med våra mobiler när vi vill koppla av en stund; inte konstigt att det ändå känns som om vi saknar något. Vi saknar närhet och vi saknar kontroll. Vi saknar den där känslan av att vara absolut närvarande. 

 

Bli stark på hästryggen

På hästryggen får du all möjlighet att träna mindfulness, eller medveten närvaro, för när du rider kan du inte börja tänka på annat och göra handlingslistor eller älta det där du skulle ha tagit upp på arbetsmötet. Du och hästen måste samspela hela tiden, så på hästryggen lämnar du allt annat bakom dig. Närheten till hästen är en ovärderlig relation som gör dig till en tryggare och säkrare person. Det är inte utan anledning som ridterapi används som behandling av psykisk ohälsa. Dessutom bygger du upp din balans och får bra motion. 

 

 

Boka plats på ridskolan

Det är aldrig för sent att börja i ridskola! Bor du i Stockholm har du flera stycken att välja på trots att du befinner dig mitt i storstaden. Se till att boka en plats i god tid, för efterfrågan ökar hela tiden. På en ridskola i stockholm kan du boka in dig på kurs och det finns ridmöjligheter för människor i alla åldrar och kunskapsnivåer. Det finns också tävlingar för de som har mer erfarenhet än en nybörjare. En riktig bonus är förstås de vackra ridvägarna, till exempel ute på Djurgården. Det kanske låter som en dröm, men det är bara att fånga drömmen och boka tid på en ridskola i stockholm.