bud

Snabba leveranser

Snabba leveranser

Om man är i behov av snabba leveranser så kan man anlita en budbil som till exempel https://www.kungsbud.se/ . Det kan vara om man har ett möte och glömt ta med viktiga dokument, en reklamfilm som ska visas på tv snart eller en kund som står och väntar på ett par glasögon i butik som slipats i en annan lokal. Eftersom bud är något som ska komma fram snabbt så brukar budbilar vara mindre skåpbilar. Man kan till och med använda en taxi som bud om man inte får tag i annan budbil och det är mycket akut.

Vad levererar ett bud?

Ett bud är van vid snabba svängar. Därför kör man med mindre skåpbilar för att dels snabbt ta sig fram i trafiken och därför att ju mer man lastar i bilen desto längre tid tar det innan den man levererar till sist får sitt kolli. Bud kör också oftast kollin, det vill säga små paket eller kuvert som går snabbt för budet att till fots leverera upp till kunden, som kan finnas flera våningar upp i hiss eller trappa.

Så går det till

Kollin anländer med lastbil till budfirmans godsmottagning där de sorteras efter adress. Budbilen samlar ihop alla kollin som ska levereras och lägger en prioritering på kollin som har den mest akuta leveranstiden, för att inte missa den. Om man vill ha en leverans vid ett specifikt klockslag så kostar det extra och det är också därför som budbilsföraren måste prioritera dessa leveranser. När bilen är packad kör budbilen iväg och börjar leveranserna. Vid mottagning av kund så får kunden signera för kollit och noteringar görs ifall emballaget är skadat eller om man märker direkt att innehållet fattas eller är skadat. Kollits hela väg från leverantör till mottagare går att följa digitalt om man har kollits sändningsnummer, som tilldelas kollit då frakten bokas.