Stamspolning

Stamspolning ger rena rör

Stamspolning ger rena rör

Stopp i avloppet är en vanlig företeelse och något de flesta råkar ut för då och då. Stekflott, matrester och andra trevligheter som spolas ned i köksho, toalett och tvättställ orsakar med tiden kraftiga beläggningar på insidan av avloppsrören – och kan med riktig otur sätta igen avloppssystemet för en hel fastighet. Stamspolning är ett mycket bra och effektivt sätt att underhålla avloppsrör och vattenledningar. Det motverkar dels kraftiga stopp av det riktigt otrevliga slaget, men det förlänger också livslängden på fastighetens rör och kan därmed skjuta ett kostsamt stambyte på framtiden. 

 

Hur går det till?

Vid stamspolning sköljs avloppssystemet igenom med hett vatten under riktigt högt tryck. Det låter kanske inte så komplicerat, men det är ingenting man ska ge sig i kast med på egen hand – även om man råkar ha en riktig värsting till högtryckstvätt stående i garaget. För att inte skada rören är det nämligen viktigt att man har full koll på både ledningarnas skick och dimension. Utifrån det anpassas trycket med vilket man spolar, rören lämnas skinande rena och vattnet rinner undan som aldrig förr. Allra bäst är att genomföra en stamspolning hyfsat regelbundet, kanske med några års mellanrum eller så.  

 

 

Stamspolning nära dig

Vare sig du bor i villa eller är fastighetsägare till ett gäng lägenheter, finns det gott om firmor som kan stå till tjänst när det börjar dra ihop sig för en stamspolning. Arbetet går relativt snabbt och förutom att vattnet stängs av under tiden, innebär det inte särskilt mycket besvär för de boende under tiden spolningen pågår. Behöver du hjälp med stamspolning i ditt hus? Eller är ni en bostadsrättsförening på jakt efter en bra firma för rena rör? Det finns gott om proffsiga företag för stamspolning i Sverige, och bästa sättet att hitta ett i närheten är förstås att göra en snabb sökning på nätet.