Av-Teknik

Träffas utan att resa

Träffas utan att resa

Viktiga möten och förhandlingar bör ske öga mot öga, har vi lärt oss. Ett telefonsamtal är inte samma sak, för man ser inte kroppsspråket och man har inte ögonkontakt. Därför har viktiga möten i alla tider föregåtts av flygresor, tågresor, bilfärder, hotellvistelser, taxiresor och mängder av förberedelser. Nu kan man träffas via AV-teknik med it, som känns precis som ett riktigt möte, där alla kan se och höra varandra. Man kan sitta i ett konferensrum där mötesdeltagarna dyker upp på skärmar i stort format. AV står för audio-visuell, och IT är ju den nya tekniken, informationsteknologin.

 

 

Möten som blir av

 

Med kameror, mikrofoner, stora bildskärmar och den senaste tekniska utrustningen kan man hålla ett möte där några personer är, till exempel på huvudkontoret, och andra mötesdeltagare deltar online. Det sparar både arbetstid och resekostnader, och mötena blir effektiva med Av-Teknik. Skulle någon få förhinder någon del av dagen, eller andra åtaganden dyker upp, kan man hålla mötet samma dag i alla fall. Mötet blir av, och det är en stor fördel när det gäller effektivitet. Man hinner med fler saker på en dag om man sätter Av-tekniken i system och använder den ofta.

 

Ny teknik sparar tid och pengar

 

Den nya tekniken har skapat helt nya konferensmöjligheter. Man upplever det som att alla sitter i samma rum, och det är ingen skillnad mot ett verkligt möte. Man träffas i realtid. Anlita ett modernt it-företag som installerar och sköter ditt nya konferenssystem, så kan du själv uppleva hur smidigt och tidsbesparande det är. Speciellt om man befinner sig på ett långt geografiskt avstånd från varandra är det värdefullt att kunna hålla en konferens eller ha ett möte med kort varsel utan att någon behöver resa. Säljträffar, kundmöten, leverantörsbesök, produktinformationer och mycket annat kan ske både ofta, enkelt och smidigt, och alla blir nöjda med att träffas så.