kub

Träna hjärnan med en kub från mastercubestore

Träna hjärnan med en kub från mastercubestore

Snart är det dags att fira farmors födelsedag igen. Ett tillfälle när du och hon brukar passa på att smita undan för att ha ett förtroligt samtal med många skratt och historier. Men på senare tid har du märkt att hon börjar låta lite trött och glömsk när du ringer. Och när du frågar henne hur hon har det så berättar hon att hon börjar höra och se för dåligt för att titta på tv eller lyssna på radio. Men läsa kan hon fortfarande, och det är ju tur.

Det sätter igång din tankeverkstad för du vet ju vilket barnasinne din farmor har. Och att hon tycker om att lösa problem och pussel. Hon har också flera vänner i närheten som är lika glada i att leka med sina barnbarn och leksaker i stort. Då kommer du på något som du läst, att det ska vara bra träning för hjärnan när man löser den gamla klassiska kuben. Datorn kommer fram och du går genast in på www.mastercubestore.se för att köpa en kub.  

Finmotorik och problemlösning

När det går att kombinera något roligt med något som är nyttigt, så är det dubbelt positivt. Också är det när det kommer till den klassiska kuben. För den är en sak som inte bara lockar spelare i alla åldrar. Den är även bra som träning vid rehabilitering efter sjukdomar och skador, samt när det handlar om att hålla hjärnan och finmotoriken igång vid åldrande. Precis som alla andra muskler så fungerar hjärnan bättre när den blir tränad, helt enkelt.

Därför är det ett lyft för farmor när hon får en kub av sitt barnbarn. Och inte bara för henne, utan för alla runt henne, som nu också skaffat sig egna kuber. Istället för att sitta ensamma och ha tråkigt, blir det nu turneringar och skratt.