skärgårdsbåt

Upptäck Göteborgs vackra skärgård

Upptäck Göteborgs vackra skärgård

Böljande vatten, fiskmåsars skri i fjärran och doften av rykande färskt kaffe från kaféet. En dag ute med en skärgårdsbåt i göteborg när solen skiner är det inte mycket som slår. Göteborgs skärgård erbjuder en oas av öar, fyllda med en rik historia och vackra platser. Här finns allt från obebodda småöar till större öar som kryllar av liv. Styrsö, Brännö och Vrångö är några av de största. Hit kan du åka om du vill avnjuta en god middag och kanske sova över på hotell. Men i Göteborgs skärgård finns det även massor av mindre öar – perfekta att besöka om du söker en avlägsen och lugn badplats exempelvis.

 

Resan börjar redan på skärgårdsbåten

Vilken upplevelse du än är ute efter så kan du med största sannolik finna det i Göteborgs skärgård. Vackra miljöer kryllar det av, längst norrut finner du exempelvis Rörö som är en populär ö att besöka, känd för sitt vackra naturreservat. Eller varför inte besöka Evert Taubes barndomsö; Vinga, med dess berömda fyr. Göteborgs skärgård är kanske värd mer än ett besök, inte bara för deras vackra öar utan också för de härliga turerna med Göteborgs skärgårdsbåtar. För resan börjar inte när du nått din slutdestination, resan börjar redan när du sätter din fot på skärgårdsbåten.

 

 

Ett mentalt vykort

Bestämmer man sig för att åka med en skärgårdsbåt i Göteborg så är det sannolikt att man i efterhand uppskattar resan lika mycket som slutdestinationen. Tar du en skärgårdsbåt i Göteborgs skärgård kan du nämligen avnjuta en idyllisk vy över de olika öarna ute på däck eller ta en god fika och avnjuta utsikten inifrån kaféet. Oavsett så kommer resan att erbjuda dig ett vackert mentalt vykort som du kan plocka fram i värre tider. Så boka en resa med en skärgårdsbåt i Göteborg redan idag och fyll ditt sinne med nya upplevelser och idylliska utsikter