parfym

Välj en doft åt gången

Välj en doft åt gången

Parfym är inte bara en koncentrerad vätska som du finner i en glasflaska på hyllan i affären. Parfym finns i det mesta som vi använder; tvättmedel, sköljmedel, schampo, tvål, deodorant, hårvårdsprodukter och salvor av olika slag. Ja till och med i smink och vissa smycken. Ofta blandar vi hur många olika dofter som helst på en och samma gång. Det blir många olika slags parfymer på en och samma människa. Detta kan göra att din parfym som du har på flaska, som är skapad endast för att ge dig just den doften, kan komma i skymundan. Eller rent av försvinna bland alla andra dofter.

Istället för att blanda dofter av olika slags blommor, tyger, frukter och bär i en enda salig blandning så välj en, eller kanske två dominerande dofter på en och samma gång. Ofta står det i beskrivningen av den parfym du valt vad det är för blomma den ska dofta. Sök sedan efter just denna blomma om du prompt behöver ha doftande schampo och bodylotion med mera. Många märken är även så finurliga att de erbjuder ett helt paket av hygienartiklar i samma doftserie.
Nog för att kokos kan dofta olika med olika produkter och där får du använda din näsa när du väljer. Men är det kokos du vill dofta, så använd dig av just den doften i dina produkter. Tills du tröttnar och hellre vill ha en annan doft av till exempel gröna äpplen? Eller varför inte nytvättad bomull? På https://www.sephora.se/parfym/ kan du hitta alla möjliga dofter i olika prisklasser.

När du valt ut den doft du vill ha så är det viktigt att kontrollera din återförsäljare. Det finns många som säljer falska parfymer under ett känt varumärke. Parfymer som inte alls håller eller stämmer överens med den doft du trodde dig få bära. När du väl fått hem ditt koncentrat på flaskan bör du hålla den i ett skåp undan solljus så kommer den att hålla länge.