våg

Viktigt med rätt vikt

Viktigt med rätt vikt

Har du, eller ska du starta en egen firma, och sälja frön, bönor, nötter eller annat i olika vikter behöver du en bra bordsvåg. Det är en grundförutsättning för att få enhetliga enheter som kan förpackas och säljas enligt angiven vikt. Oavsett om du har ett företag, en gårdsbutik eller är privatperson kommer du ha glädje av en exakt och robust bordsvåg. För att se vilka modeller av bordsvågar som finns att välja på gå in på https://www.vagexperten.se/bordsvagar.html och  botanisera bland utbudet. Det finns vågar i många prisklasser och för de flesta behov. 

 

 

Hur många gram eller kilo behövs?

 

Ibland  behöver man väga så lite som några gram, ibland ända upp till 25 kilo. Bänkvågar klarar vanligtvis 25 kilo, men behöver man inte så tunga vikter finns det vågar som väger från halva gram upp till 10 kilo, vilket brukar vara en vikt som passar i de allra flesta sammanhang. Gäller det storkök eller paketleveranser är en bra bänkvåg ett oumbärligt hjälpmedel. Skickar man mycket brev är en brevvåg ett utmärkt  hjälpmedel för att veta vilket porto som gäller. I ett storkök gör en bra matvåg arbetet mycket smidigt. 

 

Olika vågar för  olika behov

 

Handlar det om att väga matvaror är en bänkvåg utformad för vägning av mat att föredra, den ska vara enkel att rengör och även kunna väga bunkar och skålar. En brevvåg bör vara utformad så att man  enkelt kan avläsa vikten även om det ligger ett stort kuvert på. De flesta vågar har nuförtiden en digital display, men ibland kan man vilja ha en klassisk balansvåg, som är mekanisk. Gäller det paket, är det lämpligt med en försändelsevåg med separat display som inte skyms av stora paket. Vill man ha en våg för vägning i butik, väljer man en med möjlighet till utskrift. Låt helt enkelt behovet styra.