Restaurang

Vinet efter vildmarken

Vinet efter vildmarken

Nu när det blir mer och mer inne att semestra på hemmaplan så är det kul att se att Norrland verkar ha fått ett uppsving. Annars är vi ju väldigt gärna centrerade kring de mellersta och de sydligare delarna av Sverige. Ganska trist eftersom just Norrland ju rymmer både Svealand och Götaland, med gott om plats kvar.

Men som sagt, nu verkar det framför allt vara vandring och liknande friluftsaktiviteter som får oss att röra oss norrut i landet. Det är förståeligt eftersom det finns så mycket att upptäcka i form av vyer och upplevelser ute i det gröna i vårt land. Det är lätt att tänka att det är exotiskt med sandstränder, djungler och med öken, men här hemma… exotiskt? Nej då. Det kan det väl inte vara.

Men då har man inte satt fot i de enorma vidder som finns i de norra delarna av Sverige. Många av oss är stadsskadade (om ni ursäktar uttrycket). Var glömt bort vad det innebär att vistas i en miljö utan byggnader och bilar så långt ögat når.
Bara det att kunna sänka ner sin kopp i en rinnande bäck och dricka det vattnet direkt – det är verkligen en lyx som de flesta inte tänker på.

På vägen hem från sitt äventyr kan det ju också hända att man vill stanna till och få en dos av civilisationens bekvämligheter. Som på Verovin som är en restaurang i Gävle. Stället är dessutom en vinkällare, så man kan gott passa på att ta sig ett glas eller två och sedan natta över i stan. Om man nu inte åker tåg eller liknande förstås, där man själv inte behöver styra efter de där glasen av rött eller vitt.

Man kanske skulle ta och boka in ett resa norrut nu när den värsta turistsäsongen börjar närma sig sitt slut. Väntar man lite till så kanske man också slipper myggen, även om nätterna då blir kallare.